NEC en FC Twente troeven Ajax af met supportersaantal

NEC en FC Twente troeven Ajax af met supportersaantal

13 oktober 2021 – Geen club nam dit seizoen vooralsnog meer supporters mee naar uitwedstrijden dan Feyenoord, zo blijkt uit een statistiek van Awaydays. De Rotterdammers hadden in de eerste weken van het nieuwe seizoen gemiddeld liefst 814 supporters in het uitvak. Koploper Ajax is pas terug te vinden op de vijfde plaats in het klassement.

Dat betekent dat er nog drie andere clubs beter presteren wat betreft het meenemen van uitsupporters, namelijk FC Twente (763), NEC (555) en FC Utrecht (526). Het gemiddelde uitsupportersaantal van Ajax bedraagt slechts 450. Wel moeten daar enkele aantekeningen bij worden geplaatst. Zo hebben sommige clubs meer thuiswedstrijden gespeeld dan uitduels en heeft het ook te maken met de capaciteit van het uitvak. Zo speelde nummer drie NEC al in de grote Kuip en de Johan Cruijff Arena, terwijl Ajax op bezoek ging bij Fortuna Sittard en PEC Zwolle.

Toch is het een interessante statistiek. Sparta nam gemiddeld het laagste supportersaantal mee. Bij de Rotterdammers stapten gemiddeld 222 fans in de bus, nipt minder dan RKC Waalwijk (227). PSV is terug te vinden op de negende plaats in het klassement. Bij de Eindhovenaren reisden gemiddeld 424 supporters mee.

gerelateerd