Ten Hag smeedt plan tegen Haaland: "Extreem lastig"

Ten Hag smeedt plan tegen Haaland: "Extreem lastig"

13 oktober 2021 – Erik ten Hag is druk bezig met het bedenken van een masterplan om Erling Haaland te beteugelen. Ajax neemt het volgende week in de Champions League op tegen Borussia Dortmund, dat mede dankzij het doelpuntenfenomeen na twee speelronden op zes punten staat. Volgens Ten Hag is het een flinke klus om Haaland in de tang te houden. 

In gesprek met BILD is Ten Hag lyrisch over de spits. "Het zal extreem lastig worden om hem af te stoppen. Haaland is exceptioneel goed en kan bij iedere club ter wereld slagen. Hij is nu al enorm ver voor zijn nog jonge leeftijd. Ik zou als ik hem was nog een jaar bij Borussia Dortmund blijven. Daar kan hij zich geweldig ontwikkelen", aldus Ten Hag.

Lees ook: 'Manchester City gaat alles op alles zetten voor 'koopje' Haaland'

"Haaland heeft verschillende kwaliteiten", vervolgt Ten Hag. "Hij is uitzonderlijk sterk én snel en kan daarmee in zijn eentje een wedstrijd beslissen. Met zijn ongelofelijke kwaliteiten tilt hij het hele team naar een hoger niveau." Het zal tegen Borussia Dortmund waarschijnlijk aan Lisandro Martinez en Jurriën Timber zijn om Haaland in de tang te houden.

Beide ploegen wonnen de eerste twee duels van Sporting Portugal en Besiktas en zijn daarmee gedeeld koploper van de groepsfase. Ajax heeft echter een hoger doelsaldo.

gerelateerd