Opsteker voor FC Twente: Cerny beleeft langverwachte rentree

Opsteker voor FC Twente: Cerny beleeft langverwachte rentree

13 oktober 2021 – Vaclav Cerny zit in zijn laatste fase voor zijn terugkeer bij FC Twente. De Tsjechische aanvaller hervat woensdagochtend de training op het veld, zo meldt TC Tubantia. Daarmee komt het einde van een pijnlijke periode van negen maanden afwezigheid eindelijk in zicht.

Voor Cerny sloeg afgelopen januari het noodlot toe. Uitgerekend tegen oud-werkgever Ajax raakte de buitenspeler zwaargeblesseerd aan zijn knie. De aanvaller scheurde zijn kruisband en was maanden uit de roulatie. Inmiddels is hij terug op het trainingsveld, waar hij nog niet mag deelnemen aan de partijvorm en duels moet vermijden.

Het is nog niet duidelijk wanneer Cerny zijn rentree kan maken. FC Twente zal er naar smachten, want de 23-jarige aanvaller groeide vorig jaar uit tot een van de revelaties van het sterk gestarte FC Twente. De Tsjech was in zijn eerste zestien optredens goed voor zes doelpunten en bereidde zeven doelpunten voor, waarmee hij een van de meest gevaarlijke aanvallers van de Eredivisie was.

Hoewel Cerny geblesseerd was, besloot FC Twente hem over te nemen van FC Utrecht. Cerny ligt nog vast tot de zomer van 2023.

gerelateerd