'Fantastisch contractnieuws voor geteisterd Barça'

'Fantastisch contractnieuws voor geteisterd Barça'

13 oktober 2021 – FC Barcelona beleeft bepaald niet de meest glorieuze periode in de clubgeschiedenis, maar krijgt zeer binnenkort een flinke opsteker. Volgens het Spaanse SPORT heeft de Catalaanse grootmacht namelijk een akkoord bereikt met Pedri over een nieuw contract. De aflopende verbintenis wordt met vier jaar verlengd.

Het contract van Pedri liep komende zomer af, maar wordt nu opgewaardeerd naar 2026. Dat is de ultieme beloning voor de stormachtige ontwikkeling die het achttienjarige toptalent maakt. Pedri is sinds vorig seizoen vaste waarde in het keurkorps van Ronald Koeman en vormt een ijzersterk middenveld met topspelers Frenkie de Jong en Sergio Busquets.

Pedri is niet de enige speler met wie Barça in gesprek is over een langer verblijf. Zo is de club ook in gesprek over een nieuw contract met Ansu Fati, die deze maand zijn terugkeer beleefde nadat hij bijna een jaar aan de kant had gestaan met een slepende knieblessure. Barcelona hoopt tevens de contracten van verdediger Ronald Araujo en megatalent Gavi te verlengen.

Het is eindelijk wat goed nieuws voor het geteisterde FC Barcelona, dat met veel financiële problemen kampt. Na een wisselvallige start is de ploeg van Ronald Koeman terug te vinden in de Spaanse subtop. In de Champions League moeten alle zeilen worden bijgezet om de volgende ronde te bereiken, nadat de eerste twee groepsduels werden verloren.

gerelateerd