Ten Hag over interesse Haller: "Moet veel geld kosten"

Ten Hag over interesse Haller: "Moet veel geld kosten"

13 oktober 2021 – Erik ten Hag is niet bereid om zomaar mee te werken aan een vertrek van Sébastien Haller. De aanvaller uit Ivoorkust verruilde afgelopen winter West Ham United voor Ajax, dat een recordbedrag van 22,5 miljoen euro voor hem betaalde. Borussia Dortmund zou hem op de korrel hebben, maar daar moet dan wél een hoge transfersom tegenover staan.

"Ik weet niet wat Borussia Dortmund van plan is", reageert Ten Hag in gesprek met BILD. "Hij is een speler met heel veel kwaliteiten, dus zou ik het begrijpen dat Dortmund hem een interessante speler vindt. Wat wel duidelijk is, is dat hij heel veel geld zal moeten kosten." De ijzersterke spits heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Amsterdam.

Lees ook: 'Dortmund ziet in Haller mogelijke opvolger Haaland'

Dortmund ziet Haller als de mogelijke opvolger van fenomeen Erling Haaland, die komende zomer of misschien zelfs al in de winter hoogstwaarschijnlijk een nieuw avontuur aangaat. De complete wereldtop aast op de krabbel van het Noorse doelpuntenkanon. Manchester City, Real Madrid en Paris Saint-Germain lijken vooralsnog de beste papieren te hebben.

Haller is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. In totaal staat de teller tot dusverre al op tien treffers. Vijf daarvan maakte hij er in de Champions League, waar hij slechts twee groepswedstrijden voor nodig had. Volgende week dinsdag zal hij zijn doelpuntenjacht willen hervatten, uitgerekend tegen Borussia Dortmund.

gerelateerd