Denen over 'compleet krankzinnig' gevoel: "We willen WK winnen"

Denen over 'compleet krankzinnig' gevoel: "We willen WK winnen"

13 oktober 2021 – Denemarken is het derde land dat zeker is van een ticket voor het WK van 2022. Naast organisator Qatar heeft ook Duitsland zich al verzekerd van deelname. De Denen wisten in eigen huis Oostenrijk met 1-0 te verslaan, dankzij een winnende goal van Joakim Maehle in minuut 53.

"Wat een reis hebben we gemaakt", stamelde middenvelder Thomas Delaney na afloop tegen het Deense BT. "Ik ben zo trots om in dit stadion te spelen en al die fans te horen zingen. Met alles wat we hebben meegemaakt, was dit een compleet krankzinnig gevoel vandaag", aldus Delaney, die daarmee ook doelde op de hartstikstand die Christian Eriksen op het afgelopen EK trof.

Denemarken gaat overtuigend aan kop van de poule. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand wist alle acht de WK-kwalificatieduels om te zetten in een zege. "We spelen alle wedstrijden om te winnen en gaan naar het WK om te winnen", vervolgde Delaney. "Het klinkt een beetje on-Deens om te zeggen, maar we hebben een waanzinnig geloof in deze ploeg."

Delaney sprak over een geweldig gevoel in de kleedkamer. "We hebben extreem getalenteerde spelers. Onze ploeg is de laatste maanden een echte eenheid geworden." Op het EK bereikten de Denen al de halve finale, waarin Engeland uiteindelijk te sterk was.

gerelateerd