Ronaldo imponeert opnieuw: "Het zit in mijn DNA"

Ronaldo imponeert opnieuw: "Het zit in mijn DNA"

13 oktober 2021 – Cristiano Ronaldo is dinsdagavond opnieuw uitgegroeid tot de hoofdrolspeler aan de kant van Portugal. De topscorer aller tijden was met een hattrick van onschatbare waarde voor zijn land, dat met 5-0 wist te winnen van Luxemburg. Het was de tiende hattrick van de superster in dienst van de nationale ploeg.

In totaal staat de 36-jarige aanvaller nu op een interlandrecord van 115 treffers. Het laat Ronaldo koud. 'Ik heb beloofd dat ik altijd zou blijven jagen op meer goals. Het zit in mijn DNA, ik ben nooit tevreden. Ik zal nooit stoppen met keihard werken voor alles wat we kunnen bereiken. Forza Portugal!', schreef de dolblije Ronaldo op zijn Instagram-pagina.

Portugal kwam dankzij de overwinning op Luxemburg dichterbij een ticket voor het WK van 2022 in Qatar. 'Een nieuwe zege, een nieuwe stap dichterbij ons doel. Het was een historische avond in onze landkleuren. Alles wordt makkelijker als we in eigen huis spelen en voor publiek dat van de eerste tot de laatste minuut om ons geeft.'

Portugal heeft na zes speelronden zestien punten behaald en staat daarmee in de poulefase op de tweede plaats. Het Zuid-Europese land heeft echter één wedstrijd minder gespeeld dan koploper Servië, dat tot dusverre zeventien punten heeft verzameld.

gerelateerd