Van de Looi neemt twijfel over blessures weg: "Viel wel mee"

Van de Looi neemt twijfel over blessures weg: "Viel wel mee"

12 oktober 2021 – Erwin van de Looi verwacht dat de blessures bij Jong Oranje mee zullen vallen. In de wedstrijd tegen Jong Wales (5-0 overwinning) vielen onder meer Sven Botman, Devyne Rensch en Quinten Timber geblesseerd uit. De bondscoach weet wel hoe het komt dat er veel pijntjes waren bij zijn ploeg.

"Er vielen inderdaad wat jongens af met klachten", opperde Van de Looi na afloop van de gewonnen wedstrijd voor de camera van ESPN. "Volgens mij viel dat allemaal wel mee. Het heeft ook te maken met de status van de spelers. Er zijn spelers die weinig of juist heel veel spelen. Sommige spelers vielen iets eerder om dan wij graag hadden gewild."

Van de Looi was tevreden en kritisch op zijn ploeg. "Ik heb echt mooie dingen gezien. Dan zie je dat we echt wel kwaliteit in de ploeg hebben. Maar er zijn ook momenten dat het allemaal half is. Dan strandt het in rondspelen en dat willen we niet. Ik hoop dat het besef komt dat we moeten blijven spelen in een hoog tempo. Dan wordt het leuk om naar ons te kijken."

Jong Oranje pakte deze interlandperiode een puntje (2-2) bij Zwitserland en dus drie punten tegen Wales. Over een maand wacht in Almere de volgende wedstrijd tegen de beloften van Bulgarije. "Het is een goede week geweest met vier punten uit twee wedstrijden. We zijn aan het groeien als team", besloot Van de Looi.

gerelateerd