De Boer lovend: "Gaat Van Gaal aan het twijfelen brengen"

De Boer lovend: "Gaat Van Gaal aan het twijfelen brengen"

12 oktober 2021 – Ronald de Boer heeft genoten van het optreden van Arnaut Danjuma tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Gibraltar (6-0). De vleugelaanvaller werd deze week nog bij de selectie gehaald nadat Cody Gakpo de selectie moest verlaten met een hersenschudding. De buitenspeler mocht invallen en deed dat overtuigend met een doelpunt en een aantal uitstekende dribbels.

Het was geen serieuze tegenstander, maar desondanks genoot de analist van Danjuma en Noa Lang, die in de basis mocht beginnen. "Dit geeft weer hoop. Van Gaal heeft gezegd dat hij waarschijnlijk toch 5-3-2 gaat spelen, omdat hij geen buitenspelers heeft. Nou, deze spelers hebben laten zien dat we die wel hebben. Van Gaal heeft het telkens over de rechterkant, maar Noa Lang is zo multifunctioneel dat hij op iedere positie kan spelen. Je hebt ook al een rechtsbuiten met Steven Berghuis, dus ik denk dat je prima 4-3-3 kan blijven spelen."

Hij snapt overigens wel dat Van Gaal 5-3-2 achter de hand wil houden. "Ik ben er ook wel een voorstander van dat je als ploeg verschillende systemen kunt spelen", aldus de analist. "Maar ik heb Danjuma ook aan het werk gezien in de Champions League. Kracht, snelheid, iemand opzoeken: je ziet bij hem heel veel dreiging. Ik heb van hem erg genoten en denk dat de 4-3-3 kan blijven bestaan, het gaat Van Gaal aan het twijfelen brengen. Het is lekker dat we dit soort spelers aan de bak zien."

De bondscoach moet inmiddels een behoorlijke keuze maken aan de linkerkant als hij vasthoudt aan het systeem met vleugelaanvaller. Cody Gakpo en Steven Bergwijn zijn ook nog opties op die positie. Danjuma lijkt echter een streepje voor te hebben, tenminste bij De Boer. "Ik heb hem natuurlijk ook aan het werk gezien in de Champions League. Hij speelt bij een fantastische club, je moet goede kwaliteiten hebben om daar te spelen. In het Spaanse elftal zitten er ook een paar van Villarreal en hij heeft laten zien dat hij daar thuishoort."

gerelateerd