Van 't Schip kan direct WK-ticket vergeten na nederlaag

Van 't Schip kan direct WK-ticket vergeten na nederlaag

12 oktober 2021 – Zweden heeft een volgende stap gezet richting het wereldkampioenschap in Qatar. De ploeg heeft Spanje ingehaald na de 2-0 zege tegen het Griekenland van John van 't Schip. De Nederlandse bondscoach kan directe plaatsing zo goed als vergeten na de nederlaag door het verschil in doelsaldo.

Georgios Masouras was na twintig minuten dicht bij de openingstreffer, maar de Griek raakte de paal. In minuut veertig zag Van 't Schip zijn ploeg alweer bijna scoren. Ditmaal kopte AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis de bal op de lat. Daardoor gingen de ploegen met de brilstand richting de kleedkamer voor de thee.

In de rust werden de Zweden opgelapt, de ploeg kwam een stuk sterker uit de kleedkamer. Na zestig minuten kreeg de ploeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Emil Forsberg mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet vanaf de stip. Het bleek het startschot van een moeiteloze tweede helft. In minuut zeventig werd de marge verdubbeld door Alexander Isak, die een goede voorzet van Robin Olsen promoveerde tot assist.

Griekenland had de meeste kansen, maar wist dus niet te scoren. Daardoor is rechtstreekse plaatsing voor Van 't Schip een onmogelijke taak. Griekenland heeft een doelsaldo van +1, waar nummer één Zweden een doelsaldo heeft van +9. Door de overwinning van Zweden staat die ploeg nu verrassend aan kop in de groep waar ook Spanje inzit. Luis Enrique en zijn manschappen staan twee punten achter op de Scandinaviërs. De laatste wedstrijd in de poule gaat tussen beide ploegen.

gerelateerd