Jong Oranje herstelt zich van remise en blijft in spoor Zwitsers

Jong Oranje herstelt zich van remise en blijft in spoor Zwitsers

12 oktober 2021 – Jong Oranje heeft zich dinsdagavond herpakt van het puntenverlies op bezoek bij Zwitserland. De manschappen van bondscoach Erwin van de Looi had in Nijmegen geen kind aan een zeer pover Jong Wales: 5-0. Jurgen Ekkelenkamp had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in die overwinning.

In de Goffert was er verrassend genoeg geen basisplaats voor Myron Boadu, die andermaal aan de kant werd gehouden door Van de Looi. De spits bleef echter niet nodig tegen Wales, dat een bijzonder zwakke indruk maakte. De eerste treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Een voorzet van Mitchel Bakker werd bij de tweede paal door Ekkelenkamp tegen de touwen gewerkt.

De Nederlandse beloften kregen in de eerste helft kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar verder dan de 2-0 van Sven Botman kwam de ploeg van Van de Looi niet. Na de thee werd vervolgens wel gas gegeven. Binnen tien minuten na de rust stond het namelijk 5-0 door treffers van Daishawn Redan, Ekkelenkamp en een eigen doelpunt van de arme Fin Stevens.

De teller bleef uiteindelijk steken op vijf, maar Jong Oranje pakt wel drie belangrijke punten in de jacht op een ticket voor het EK van 2023. Het team van Van de Looi staat met zeven punten uit drie wedstrijden op de tweede plek en heeft een achterstand van drie punten op Zwitserland. Over een maand speelt Jong Oranje in Almere tegen Jong Bulgarije.

gerelateerd