Simeone wilde Messi via Súarez naar Atlético halen

12 oktober 2021, 18:55   Bijgewerkt: 12 oktober 2021, 20:48

Als het aan Diego Simeone had gelegen, was Lionel Messi dit seizoen speler van Atlético Madrid geweest. De Argentijnse superster vertrok transfervrij naar Paris Saint-Germain, maar had dus ook binnen Spanje van club kunnen veranderen.

Simeone heeft geprobeerd zijn illustere landgenoot te verleiden met behulp van Luis Suárez. Bij Barcelona bouwden de twee een intense vriendschap op en Messi was dan ook niet blij toen de Uruguayaanse spits moest vertrekken afgelopen seizoen. "Toen het losging in Barcelona, heb ik Luis gebeld. Ik heb hem gevraagd of hij contact wilde opnemen met Messi om te kijken of hij oren zou hebben naar een transfer", vertelt de trainer in gesprek met Diario Olé.

De hoop op een mogelijke transfer van Messi was snel vervlogen, bekend Simeone. Meteen nadat Barça bevestigde dat de aanvaller geen nieuw contract zou krijgen, sloeg Paris Saint-Germain toe. "Die waren geobsedeerd door Messi", aldus de oefenmeester, die vorig jaar wel Suárez over kon nemen van de Catalaanse grootmacht.

Messi kwam niet, maar toch pikte de club nu weer een speler op uit de badplaats. Antoine Griezmann keerde na enkele seizoenen weer terug bij de regerend landskampioen van Spanje. Momenteel staat de ploeg samen met stadsgenoot Real Madrid en Real Sociedad gedeeld eerste met zeventien punten uit drie wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen