SC Cambuur
1 – 4
Vitesse

Belgische bond blijft achter 'Barça-optie' Martínez staan

Belgische bond blijft achter 'Barça-optie' Martínez staan

12 oktober 2021 – De Belgische voetbalbond staat nog altijd 'voor honderd procent' achter bondscoach Roberto Martínez. De Rode Duivels verloren tijdens de Nations League-eindronde vorige week van Frankrijk (2-3) en Italië (2-1) en eindigden vierde.

Daarmee grijpt de 'gouden generatie' van de Belgische ploeg opnieuw naast eremetaal. Hetgeen Martínez – die in 2016 Marc Wilmots opvolgde – op de nodige kritiek is komen te staan. Toch is er bij de KBVB geen twijfel over de positie van de coach. "Hij is nog steeds de juiste man voor de job", zegt Peter Bossaert, uitvoerend directeur van de Koninklijke Belgische Vereniging van Voetbalverenigingen (URBSFA), in een interview met Het Nieuwsblad.

Martínez zag België in de halve finale een 2-0 voorsprong verspelen tegen Frankrijk, dat zich uiteindelijk tot winnaar van het toernooi kroonde door Spanje te verslaan. In de strijd om de derde plaats moest België ook zijn meerdere erkennen in Italië, dat enigszins fortuinlijk won. "We steunen hem nog steeds voor honderd procent", is Bossaert duidelijk. "Maar we moeten leren van de wedstrijd tegen Frankrijk, waarin we onze beste en onze slechtste helft in lange tijd speelden."

Lees ook: Martínez over Barca-gerucht: "Dat heeft voor mij nu geen zin"

Martínez wordt al weken in verband gebracht met een overgang naar FC Barcelona, de club waar trainer Ronald Koeman nog altijd met de scepter zwaait. De Spanjaard - die zijn grootste succes vierde door in 2013 de FA Cup te winnen met Wigan Athletic - ontkende de geruchten echter. Martínez ging na zijn tijd bij Wigan aan de slag bij Everton, maar dat werd geen succes. Bij die club werd hij zelf juist opgevolgd door Koeman.

gerelateerd