SC Cambuur
1 – 4
Vitesse

'Interlands Italië niet meer in Milaan door fluitconcerten'

'Interlands Italië niet meer in Milaan door fluitconcerten'

12 oktober 2021 – De nationale ploeg van Italië werkt voorlopig geen interlands meer af in San Siro (officieel Stadio Giueseppe Meazza), het stadion van AC Milan en Internazionale. Reden is het fluitconcert dat doelman Gianluigi Donnarumma over zich heen kreeg in de Nations League-wedstrijd tegen Spanje.

Donnarumma ligt niet goed meer bij de fans van zijn oude werkgever AC Milan. Supporters van de Rossoneri verwijten de jonge sluitpost zijn transfer naar Paris Saint-Germain en een eerdere flirt met Juventus. En dat lieten ze merken door de doelman bij elk balcontact op een fluitconcert te trakteren.

Lees ook: Pechvogel Kluivert, 'ongelukkige Donnarumma wil weg bij PSG'

Volgens lokale media zijn de fluitconcerten aan het adres van de doelman een reden voor de Italiaanse voetbalbond om voorlopig niet meer in het Milanese onderkomen te voetballen. Voor de interland in november tegen Zwitserland wordt een andere locatie gezocht, nu het Stadio Olimpico in Rome waarschijnlijk te toegetakeld is door een rugby-interland, die kort ervoor wordt gespeeld. De stadions van Juventus (Turijn) en Atalanta (Bergamo) worden als opties beschouwd.

gerelateerd