Commentator noemt Neymar 'idioot', vader en zus woedend

Commentator noemt Neymar 'idioot', vader en zus woedend

12 oktober 2021 – Een Braziliaanse commentator wordt ervan beschuldigd Neymar een 'idioot' te hebben genoemd na het WK-kwalificatieduel tussen Colombia en Brazilië (0-0), afgelopen zondag. De zus en vader van de speler van Paris Saint-Germain hebben meteen gereageerd.

Galvao Nueno is een van de bekendste commentatoren van het land. Tijdens een nabeschouwing van een journalist, kwam het scheldwoord op de achtergrond voorbij. Velen in Brazilië zijn er zeker van dat het de stem was van Nueno en dat hij het was die Neymar een 'idioot' noemde. "Een zekere heer die ik de vorige keer al in mijn verhalen had genoemd, noemde mijn broer een idioot", zegt Raffaella Santos, zus van Neymar. "Het is maar goed dat ik niet voetbal. Anders zou ik iemand bij de haren grijpen. Ik weet het niet, ik zou een rode, gele, groene en blauwe kaart hebben gekregen... Ik heb niet dat geduld dat mijn broer heeft."

Lees ook: Zaakwaarnemer Neymar en Lewandowski zwaar in de problemen

Ook de vader van de oud-speler van FC Barcelona doet via Instagram zijn verhaal. "Gemaskeerd, verwend, bedrieglijk en nu een idioot. De eerste drie bijvoeglijke naamwoorden storen ons niet, stilte is misschien altijd het beste antwoord geweest. Gisteren poseerde mijn zoon voor een foto naast een kind, zijn gezicht tegen het zijne gedrukt, zelfs het risico lopend bekritiseerd te worden omdat hij zijn mondmasker had verwijderd. Maar wat nu? Waar is het respect voor de mens?"

Neymar reageerde onder het bericht van zijn vader met de woorden 'ik hou van je'. De Braziliaanse aanvaller kreeg deze week veel kritiek in zijn vaderland, nadat hij had aangegeven dat het WK van 2022 wel eens zijn laatste kan zijn. Een boodschap die in het voetbalgekke land niet bj iedereen even goed is aangekomen. De cijfers van Neymar bij de Braziliaanse ploeg zijn indrukwekkend. In 113 interlands, maakte hij 69 doelpunten.

gerelateerd