Van Gaal nieuwsgierig naar 'ongelooflijk gretige' Lang

11 oktober 2021, 20:34

Louis van Gaal is heel benieuwd hoe Noa Lang het gaat doen tegen Gibraltar. De 22-jarige aanvaller maakt maandagavond zijn basisdebuut in het Nederlands elftal. Als vervanger van Cody Gakpo mag Lang zich laten zien op de linksbuitenpositie.

"Ik ben erg nieuwsgierig", reageert Van Gaal als hij voor de camera van de NOS wordt gevraagd naar Lang. De voormalig speler van Ajax debuteert deze interlandperiode in de Oranje-selectie en kwam tegen Letland (0-1 winst) als invaller binnen de lijnen. "Ik heb hem laten invallen aan de rechterkant omdat ik dat gesprek met hem heb gehad. Maar ik had hem graag op links willen zien, dat kan nu."

Lang maakt een 'ongelooflijk gretige' indruk op Van Gaal. "Daar ligt het bij hem niet aan. Hij is een intuïtieve speler. Dat betekent over het algemeen dat de creativiteit hoog is. Dat hebben we echt nodig vandaag", aldus de bondscoach, die weet dat Gibraltar vooral zal proberen de schade te beperken.

Toch kiest Van Gaal ervoor om niet met extra aanvallers te starten. "Gibraltar speelt met vijf verdedigers. Ik denk dat lopende mensen veel belangrijker zijn. Daar reageren ze niet altijd goed op. Althans, dat hebben we zo geanalyseerd. En als je met twee spitsen gaat spelen, dan plak je het al dicht en wordt het nog voller."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen