V/d Kerkhof vindt Gibraltar 'kloteland': "Echt zonde van je tijd"

V/d Kerkhof vindt Gibraltar 'kloteland': "Echt zonde van je tijd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 oktober 2021 – Als het aan Willy van den Kerkhof ligt, speelt het Nederlands elftal in de toekomst geen wedstrijden meer tegen tegenstanders van het kaliber Gibraltar. Oranje neemt het maandagavond in het kader van de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar op tegen een van de meeste laaggeplaatste landen op de FIFA-ranglijst.

Gibraltar bezet de 197ste plaats op de FIFA-ranking. Daarmee houdt de voetbaldwerg slechts dertien landen onder zich. Het ligt in de lijn der verwachting dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met grote cijfers gaat winnen van Gibraltar. De ontmoeting in maart eindigde in 0-7.

In zijn tijd als speler nam Van den Kerkhof het op tegen kleine landen als Cyprus en Malta. "Het zijn klotelanden", zegt hij in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Zij staan met elf man in het strafschopgebied en daar komen er nog negen van ons bij. Nee, echt zonde van je tijd. Je wordt alleen maar moe van dit soort wedstrijden."

Van den Kerkhof stelt voor dat landen als Gibraltar een eigen voorronde moeten krijgen alvorens zij mee kunnen doen aan de reguliere EK- of WK-kwalificatie. Huub Stevens vindt dat een goed idee, maar verwacht niet dat het van de grond komt. "Al die kleine landen hebben net als wij één stem bij de UEFA dus die hebben samen heel veel macht. Die gaan hier natuurlijk nooit mee akkoord."

Reacties

gerelateerd