Wint Oranje met dubbele cijfers? "Moet vanaf het begin gas geven"

11 oktober 2021, 19:45

Gaat Nederland tien doelpunten maken tegen Gibraltar? Volgens Hedwiges Maduro is het niet zo makkelijk als het lijkt.  De grootste zege ooit was 11-0 tegen San Marino. De oud-voetballer kwam tijdens dat duel als invaller binnen de lijnen.

"De bal zo snel mogelijk uit het doel halen om zo maar weer de volgende goal te kunnen maken; dat was typerend voor die wedstrijd. Basisspelers, invallers; we wilden per se 'de tien' halen", blikt de voormalig middenvelder terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een voetballer gaat een wedstrijd op voorhand nooit in om 'de tien' te halen. Wél om goed te voetballen, om het zichzelf makkelijk te maken, om veel te scoren. De uitslag maakt dan niet zoveel uit."

Tijdens een wedstrijd kan het geloof in een tienklapper wel groeien, stelt Maduro. "Als je dan merkt dat zo'n monsterscore er toch in zit, dan ga je er ook voor. En dat gebeurde die avond tegen San Marino. Aangespoord door het publiek, dat maar bleef smeken om 'de tien', gaf iedereen vol gas. Mooi om mee te maken, ja, je maakt het tenslotte niet elke dag mee."

Het Nederlands elftal won het eerste duel met 0-7 van Gibraltar in deze kwalificatiepoule. Het onderstreept het feit dat een monsterzege mogelijk is tegen de voetbaldwerg. "Maar ik geloof dat het toen bij rust ook slechts 0-1 stond. Dat zegt wel iets over hoe lastig dit soort wedstrijden kunnen zijn. Fysiek kunnen ook dat soort ploegen het nog best een poosje volhouden. Om een echt grote uitslag neer te zetten moet je vanaf het begin vol gas geven. Dat wil zeggen: snel scoren, je tegenstander moe maken, en ze niet laten leven", aldus de analist, die erkent dat een vroege voorsprong ook een nadeel kan zijn.

"Als het te makkelijk gaat en je leidt al vroeg dik, dan komen ook andere factoren om de hoek kijken. Zoals het vermijden van blessures bijvoorbeeld. Het hangt echt van het Nederlands elftal zelf af hoe hoog de score oploopt tegen Gibraltar", vervolgt Maduro, die een uitslag 'tussen de 5-0 en 10-0 verwacht'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen