Meevaller Koeman: Agüero en Dembele trainen mee met groep

11 oktober 2021, 19:39

Ronald Koeman heeft goed nieuws gekregen vanuit de ziekenboeg. Sergio Agüero en Ousmane Dembélé hebben maandag voor het eerst weer met de selectie meegetraind na maanden van blessureleed. De verwachting is dat beide aanvallers deze maand in actie kunnen komen voor FC Barcelona.

Aguëro werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van Manchester City, maar heeft zijn kunsten nog niet kunnen vertonen in de badplaats. De spits is inmiddels hersteld van zijn kuitbeenblessure en moet nu op de trainingen fitter worden voor Koeman hem op kan stellen. Hij lijkt de concurrentie aan te moeten gaan met Memphis Depay, die het liefst een vrije rol heeft in de punt van de aanval.

Dembélé kwam dit seizoen ook nog niet in actie, nadat hij geblesseerd terugkeerde van het Europees kampioenschap met Frankrijk. Door een hamstringblessure moest hij de eerste duels missen, maar inmiddels is een rentree aanstaande. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse oefenmeester, die de afgelopen weken veelal moest puzzelen in zijn opstelling.

Zo moest Frenkie de Jong kort voor de interlandperiode nog hangend rechtsbuiten spelen en kreeg pinchhitter Luuk de Jong meerdere keren een basisplaats, omdat de trainer simpelweg geen andere opties had. Dat Koeman inmiddels wat meer keuzemogelijkheden heeft is goed nieuws met het oog op de komende duels. Valencia, Dinamo Kiev en Real Madrid staan op het programma. Drie duels die gewonnen moeten worden, wil de trainer weer wat rust krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen