Scherpen volgt keepersproblemen bij Ajax op de voet

Scherpen volgt keepersproblemen bij Ajax op de voet

11 oktober 2021 – Kjell Scherpen volgt zijn oude club Ajax nog met veel interesse. Hij heeft ook meegekregen dat het onder de lat moeizaam gaat bij de Amsterdamse club. Maarten Stekelenburg komt dit seizoen niet meer in actie, Remko Pasveer weet nog niet te overtuigen en Andre Onana staat komende zomer voor een transfervrij vertrek uit de Johan Cruijff ArenA.

Maar hij zou nu niet spelen als hij nog in Amsterdam onder contract stond, stelt de doelman bij ESPN. "Als ik bij Ajax was gebleven, zouden we gaan kijken voor een verhuurperiode. Voor Maarten is het spijtig dat hij nu geblesseerd is. Ik volg het nog wel allemaal", vertelt de keeper, die deze zomer verrassend vertrok naar Brighton & Hove Albion. De sluitpost had een moeizame start in Engeland, maar voelt zich inmiddels helemaal op zijn plek.

"Ik raakte in m'n eerste oefenwedstrijd geblesseerd, toen ik nog maar een week getraind had. Zes weken stond ik aan de kant, dus je kunt wel spreken van een valse start. Dat is het slechtste moment om geblesseerd te raken, je begint met een achterstand. Ik heb nu een paar wedstrijden gehad bij de Onder23, om wat ritme op te doen. Nu ben ik hier weer", doelt hij op Jong Oranje. "Het lijkt allemaal de goede kant weer op te gaan."

Het maakte zijn start wel moeilijk in een nieuw team, waarin hij alleen Joël Veltman al kende. "Als je geblesseerd bent ben je onderdeel van het team, maar eigenlijk ook weer niet. Ik heb met de spelers zoveel mogelijk contact gehouden. Ik had het voordeel dat Joël er al zat. Hij is wel een soort gids voor mij. We zijn al een paar keer uiteten geweest. Maar sowieso is het een hele warme club", vertelt Scherpen, die momenteel in Nederland verblijft bij Jong Oranje. Daar krijgt hij het vertrouwen van bondscoach Erwin van de Looi. "Ik ben blij dat ik hier ook weer meteen mijn plekje heb onder de lat. Ik ben 21 jaar, maar wel een van de ouderen."

gerelateerd