Danjuma in Oranje: "Had ik dit verwacht? Moeilijk te zeggen"

11 oktober 2021, 12:52

Arnaut Danjuma maakt na de blessure van Cody Gakpo alsnog deel uit van de Oranje-selectie voor het duel tegen Gibraltar. Het is een mooie beloning voor de razendsnelle ontwikkeling die de 24-jarige aanvaller doormaakte. In De Telegraaf kwamen Pascal Jansen en Peter Hyballa, beiden ex-trainers van Danjuma, aan het woord. 

"Had ik dit verwacht? Ik vind het moeilijk om te zeggen", begon Jansen, die als jeugdtrainer bij PSV met Danjuma werkte. "Je zag dat hij heel talentvol was, maar bij PSV had hij het ook heel moeilijk. Bij mij in de A-jeugd heeft hij nog behoorlijk wat gespeeld na twee moeilijke jaren in de B en uiteindelijk heeft hij ook nog zijn debuut gemaakt voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, maar hij moest altijd opboksen tegen een paar kanonnen in de opleiding, zoals Steven Bergwijn. Hij heeft wel aangetoond dat er met doorzettingsvermogen en geloof in jezelf veel mogelijk is."

Bij PSV brak hij niet door, maar via NEC kwam hij alsnog in de Eredivisie terecht. Het was Hyballa die hem liet debuteren. "Arnaut is een extravagante en creatieve speler, een jongen die ook heel eigenwijs is", aldus de Duitser. "Bij NEC was hij altijd al heel overtuigd van zichzelf en super ambitieus. Het is erg leuk dat hij zo'n enorme carrière heeft weten op te bouwen. Ik ben toen ik weg was bij NEC nog gebeld door Club Brugge voor informatie over hem en toen heb ik ze verteld dat hij in mijn ogen een speler was met veel potentie. Dat is er wel uitgekomen de afgelopen jaren."

Hoewel beide trainers het al vroeg in Danjuma zagen zitten, hebben ze hem sinds toen wel stappen zien maken. Arnaut had altijd al zijn snelheid, bewegelijkheid en creativiteit, maar dat heeft hij de laatste jaren ook omgezet in effectiviteit", vertelde Jansen. "Aan die effectiviteit ontbrak het nog wel bij PSV in de jeugd, maar nu heeft hij het vermogen om wedstrijden open te breken. Wat ik zelf altijd heel bijzonder aan Arnaut heb gevonden, is dat hij enorm overtuigd was van zichzelf, ook toen er bij PSV minder gelegenheid was om zich te manifesteren. Als je ziet hoe hij La Liga is binnengestormd, dan bewijst hij wel dat hij bijzondere kwaliteiten heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen