Onbegrip over buitenspelgoal: "Zo kun je toch nooit verdedigen?"

11 oktober 2021, 12:15   Bijgewerkt: 11 oktober 2021, 12:29

Na de Nations League-finale tussen Spanje en Frankrijk (1-2) was het meestbesproken onderwerp de winnende treffer. Deze werd knap afgemaakt door Kylian Mbappé, al leek hij op de beelden toch duidelijk buitenspel te staan. Aanvoerder Sergio Busquets reageerde eerder al vol onbegrip richting de scheidsrechter, wat ook gold voor hoofdrolspeler Eric Garcia. 

Het was namelijk Garcia die de pass richting Mbappé nog aanraakte. Daarmee ontstond er volgens de uitleg van de arbitrage een 'nieuwe situatie', waarin de Franse doelpuntenmaker dus geen buitenspel meer stond. Net als Busquets kon ook Garcia zelf zich bepaald niet vinden in die uitleg. 

Lees ook: Busquets voelt zich bestolen: ''Wat scheids zegt totaal onlogisch''

"Mbappé stond buitenspel", zo was Garcia na afloop in gesprek met de Spaanse pers zeker. "Ik zette een tackle in en veranderde de bal. De scheidsrechter zei dat ik ervanaf had moeten blijven, omdat Mbappé dan wel buitenspel stond. Maar dan kan een verdediger toch nooit zijn werk doen? Hopelijk wordt die regel snel aangepast."

Ook bondscoach Luis Enrique begreep maar weinig van de beslissing, die voor zijn ploeg grote gevolgen had. Toch wilde hij er niet te veel woorden aan vuil maken. "Het leek voor mij duidelijk buitenspel, maar ik ga het niet hebben over zaken waar ik geen invloed op heb", was het enige wat hij er na afloop in de media over kwijt wilde. 

Lees ook: Spaanse media woest: 'groot schandaal' in Nations League-finale

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen