Van Gaal over positiewijzigingen en rol Gravenberch

11 oktober 2021, 11:49   Bijgewerkt: 11 oktober 2021, 12:00

Louis van Gaal stond daags voor de wedstrijd van Nederland tegen Gibraltar de pers te woord. In die persconferentie werd onder meer de 0-7 overwinning vorige ontmoeting met de voetbaldwerg aangehaald, waarin Ryan Gravenberch na rust als rechtsback speelde.

Van Gaal gaf desgevraagd aan dat ook hij bij bepaalde spelers de mogelijkheid ziet om ze op andere posities in te zetten. "Dat zie ik ja. Ik heb met verschillende spelers al gesproken over mogelijke andere posities en de manier waarop ik dat zie. Daar ga ik niet over uitwijden in de media."

Dat wilde hij wel doen over Ryan Gravenberch, die hij tegen Letland liet invallen. "Ik bracht met hem een ander soort speler in het elftal dan ik eigenlijk wil, om zo Memphis in zijn kracht te laten spelen. Zo kon ik zien hoe het werkt: een speler die de bal over het algemeen meer brengt in combinatie met Memphis."

"Ik wilde gewoon meer controle hebben over de wedstrijd", gaf hij als andere reden voor het inbrengen van Gravenberch, die Guus Til daarbij afloste. "Wij hebben tot de negentigste minuut de controle gehad, maar we brachten Letland zelf weer in de wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen