Mijlpaal Messi bij zege Argentinië; Brazilië verliest perfecte status

11 oktober 2021, 07:54   Bijgewerkt: 11 oktober 2021, 08:11

Lionel Messi was in de nacht van zondag op maandag maar weer eens belangrijk voor Argentinië. Hij tekende voor de openingstreffer in de wedstrijd tegen Uruguay, waarna de Argentijnen uit konden lopen tot een 3-0 zege. Voor Messi zelf betekende het doelpunt een fraai record.

Het was namelijk Messi's tachtigste doelpunt in het shirt van Argentinië, een aantal doelpunten dat nog nooit door een Zuid-Amerikaanse speler werd aangetikt. De manier waarop het doelpunt tot stand kwam was overigens wel bijzonder. De aanvaller wilde de bal opwippen voor ploeggenoot Nicolas Gonzalez, maar omdat de vleugelaanvaller er niet bij kon, verslikte ook Uruguay-doelman Fernando Muslera zich in die bal. Zo viel de 1-0 per ongeluk binnen.

Argentinië, dat met Nicolas Tagliafico in de basis speelde, zou na die treffer wel verder uitlopen op Uruguay. Kort voor rust was het al Rodrigo de Paul die de score kon verdubbelen en in de tweede helft tekende Lautaro Martínez voor de eindstand van 3-0. Daarmee vestigt het zich steviger op plek twee, terwijl Uruguay nog maar net de vierde plek in handen heeft, de laagste plaats die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor het WK.

Brazilië

Koploper in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule is nog altijd Brazilië, al liep het land vannacht wel tegen het eerste puntverlies aan. Een op voorhand aantrekkelijk affiche tegen Colombia eindigde zonder doelpunten. Aan beide kanten was er een invalbeurt weggelegd voor een Eredivisiespeler. Ajacied Antony kwam in de 71e minuut in de Braziliaanse ploeg voor Gabriel Jesus en enkele minuten later was het de beurt aan Feyenoorder Luis Sinisterra, die Juan Quintero afloste.