Vermoedelijke opstelling: Van Gaal voert twee wijzigingen door

11 oktober 2021, 13:26

Oranje staat vanavond tegen Gibraltar vermoedelijk met twee nieuwe namen aan de aftrap ten opzichte van het duel tegen Letland. Zo keert Georginio Wijnaldum terug van zijn schorsing en neemt hij zijn plek in de basiself weer in. Noa Lang debuteert in de basis als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Cody Gakpo. 

Die twee wijzigingen voorspelde zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf maandagochtend. Dat betekent onder meer dat Guus Til, die vrijdag nog de vervanger was van Wijnaldum, terugkeert naar de bank. Daar zit ook Arnaut Danjuma, die door de blessure van Gakpo alsnog bij de wedstrijdselectie werd gehaald. Verder zal de bank er vrijwel hetzelfde uitzien als afgelopen vrijdag, omdat ook de overige negen basisspelers dezelfde namen zijn.

Zo is er achterin helemaal niets gewijzigd. Justin Bijlow blijft eerste keus onder de lat, met verdedigers Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind voor zich. Het betekent opnieuw een plek op de bank voor Matthijs de Ligt. Frenkie de Jong en Davy Klaassen vormen samen met Wijnaldum het middenveld en naast Lang moeten Memphis Depay en Steven Berghuis Oranje vanavond aan meer doelpunten gaan helpen dan tegen Letland.

Nederland liep door de 0-1 zege op Letland verder uit op Noorwegen (twee punten) en Turkije (vier punten), die tegen elkaar gelijkspeelden, maar verzuimde om zoals wel werd verwacht aan het doelsaldo te werken. Vanavond lijkt het daar een nieuwe kans voor te krijgen. In De Kuip komt om 20:45 uur Gibraltar op bezoek. Het land heeft nog nul punten en kreeg in zeven wedstrijden liefst 28 doelpunten tegen, veruit het meest van iedereen in groep G. 

Vermoedelijke opstelling Nederland:

Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. De Jong, Klaassen; Berghuis, Memphis, Lang

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen