Van Hanegem verbaast zich over 'vreemde' keuzes Van Gaal

10 oktober 2021, 21:32

Het Nederlands elftal kende vrijdagavond alle moeite met Letland. Het won weliswaar met 0-1, maar het lukte nauwelijks om echt gevaarlijk te worden en Oranje moest een minuut voor tijd nog Justin Bijlow inschakelen, die een uitstekende redding in huis had. Willem van Hanegem heeft zich verbaasd voor de televisie, voornamelijk over een aantal keuzes van Louis van Gaal.

De Kromme schrijft in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad dat hij zich vrijdag niet heeft vermaakt. "Oranje tegen Letland, daar werd niemand vrolijk van, toch? Van Gaal was een week lang snel geïrriteerd, maar nu was hij erg blij met de winst en dat mag, want uiteindelijk draait het om kwalificatie. Maar hij zei ook dat de wedstrijd was verlopen zoals hij had voorspeld. Dan hadden we het misschien toch anders moeten doen?"

"Ik denk dat je tegen dit soort ploegen altijd met een spits moet spelen die goed kan koppen. Als je daar niet mee begint, moet je hem op tijd brengen. Nu probeerden we het een wedstrijd lang met voorzetten, maar een echte kopper is Memphis natuurlijk niet. Dat vond ik vreemd." Voor de wedstrijd tegen Gibraltar hoopt hij dan ook dat de bondscoach het anders invult voorin. "Misschien Arnaut Danjuma laten debuteren en Noa Lang nog een keer brengen. Dat verdienen die gasten na wat ze lieten zien in de Champions League."

Lees ook: Van Hanegem in column vol onbegrip over vrije week Feyenoord

Ook vindt hij de gang van zaken omtrent de keepers van het Nederlands elftal opmerkelijk. "Nu moest zelfs Joël Drommel op de tribune plaatsnemen in Letland, want Flekken moest op de bank. Drommel weet ook meteen hoe de vlag erbij hangt. En nee, dat vind ik niet terecht. Drommel is een prima keeper die toevallig laatst een keer een bal uit zijn handen liet vallen." Van Gaal gaf eerder ook aan dat Justin Bijlow nog niet zeker is van zijn plek onder de lat. Dat is volgens Van Hanegem vreemd. "Justin Bijlow is volgens mij prima begonnen aan zijn interlandcarrière en wij hebben het over iemand die uit het niets derde keeper is geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen