'Eisen stellende Conte moet eerste toptransfer Newcastle worden'

10 oktober 2021, 20:46

Diverse Engelse media meldden zondagmiddag dat na de overname van Newcastle United trainer Steve Bruce deze week nog de laan uit wordt gestuurd. De Saoedische eigenaren bulken van het geld en willen van Newcastle een Europese topclub maken. De eerste stap zou daarbij zijn om de huidige trainer te vervangen door een toptrainer. Naar verluidt is Antonio Conte de grote favoriet om die functie te bekleden.

Dat wordt gemeld door The Chronicle, dat doorgaans zeer betrouwbaar is in de berichtgeving rondom Newcastle United. Daarvoor stelt de Italiaan echter wel een aantal eisen. De oefenmeester is namelijk wel geïnteresseerd in deze functie, maar wil dat de clubleiding anders met hem omgaat dan bij Chelsea en Inter Milaan het geval was.

Hij vindt het vooral belangrijk dat hij inspraak heeft in het transferbeleid van de club. Zo werd Conte vorig seizoen kampioen van Italië met Inter, maar vertrok hij deze zomer omdat spelers werden gehaald en verkocht zonder dat hij daar veel invloed op had. Volgens het medium willen de eigenaren deze winter al flink investeren in de club en dus wil het ook snel handelen in het binnenhalen van Conte.

Lees ook: 'Nieuwe eigenaren Newcastle keihard: trainer direct eruit'

Donderdag werd officieel bekend dat Newcastle overgenomen is door een Saoedische investeringsmaatschappij. De eigenaren hebben meer dan 350 miljard aan kapitaal en zijn bereid daarvan een deel in de club te steken. Newcastle kent vooralsnog een lastig seizoen in de Premier League. Het staat op een teleurstellende negentiende plek, waardoor het eerst nog alle zeilen moet bijzetten om niet in een degradatiestrijd terecht te komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen