Vijftal Oranje-spelers moet erom denken tegen Gibraltar

Vijftal Oranje-spelers moet erom denken tegen Gibraltar

10 oktober 2021 – Het Nederlands elftal staat maandagavond tegenover de dwergstaat Gibraltar. Serieuze sportieve schade zal de ploeg van Louis van Gaal in De Kuip niet oplopen, toch is het ook zaak om niet tegen onnodige schorsingen aan te lopen. Met Montenegro en Noorwegen in het vooruitzicht in november, moeten vijf spelers geen kaarten pakken.

Virgil van Dijk (tegen Turkije), Davy Klaassen (tegen Gibraltar), Ryan Gravenberch (tegen Gibraltar), Luuk de Jong (tegen Letland) en Donyell Malen (tegen Noorwegen) pakten eerder een gele kaart in de WK-kwalificatiereeks, waardoor zij op hun tellen moeten passen. Daley Blind (tegen Montenegro) en Georginio Wijnaldum (tegen Letland) zaten vanwege twee gele prenten reeds een schorsing uit.

De arbiter van dienst maandagavond is Vitali Mesjkov, die in het verleden eenmaal eerder een wedstrijd van het Nederlands elftal floot. Dat was ook een team van bondscoach Louis van Gaal, in 2013 tegen Estland: 3-0 zege. Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Ruben Schaken maakten de doelpunten, Arjen Robben werd als enige met een gele kaart bestraft.

Lees ook: Van Gaal hekelt opzettelijke gele kaarten; Engelsman fluit Oranje

Zeker lijkt in elk geval dat de spelers geen bewuste gele kaart zullen pakken. Van Gaal liet eerder doorschemeren dat hij geen fan is van het expres pakken van een prent. Bovendien is ook Montenegro nog in de strijd om de tweede plaats in Groep G van de WK-kwalificatiereeks en zal om die reden niet worden onderschat door Oranje. 

gerelateerd