Neymar kondigt afscheid aan bij Brazilië: 'Qatar' laatste WK

Neymar kondigt afscheid aan bij Brazilië: 'Qatar' laatste WK

10 oktober 2021 – Neymar (29) denkt dat hij met Brazilië voor zijn laatste WK staat. De Zuid-Amerikaanse topploeg gaat zich plaatsen voor het eindtoernooi in Qatar, maar dat is wat wereldkampioenschappen betreft, het laatste kunstje van de speler van Paris Saint-Germain. Dat is best opmerkelijk, omdat hij in 2026 pas 34 jaar is en dan fysiek gezien normaliter ook nog in actie zou kunnen komen.

Toch denkt Neymar niet dat hij dan nog deel uitmaakt van de nationale ploeg van Brazilië. "Ik denk dat het WK in 2022 mijn laatste is, ja. Dat denk ik omdat ik niet weet hoe mentaal fit ik daarna nog ben. Ik weet niet of ik daarna mentaal nog sterk genoeg ben om met voetbal om te gaan", vertelde de Braziliaan in een exclusief interview met DAZN over zijn toekomst als international.

"Dus ik zal er alles aan doen om goed voor de dag te komen in Qatar en er alles aan te doen om met mijn land het WK te winnen. Dat is de grootste droom die ik al heb sinds ik klein ben en die wil ik realiseren. Ik hoop dat het lukt", zei de aanvaller over het eindtoernooi, dat in de winter van 2022 op de rol staat en van 21 november tot 18 december duurt.

De aanvaller speelde tot dusver al 113 wedstrijden namens Seleção, waarin hij 69 doelpunten maakte. Op het WK 2014 ontbrak Neymar vanaf de halve finale (1-7 nederlaag tegen Duitsland) vanwege een wervelblessure, waardoor hij ook de kleine finale tegen Nederland moest missen. In 2010 was hij er nog niet bij in Zuid-Afrika en in 2018 ging Neymar er met Brazilië in de kwartfinale uit tegen België.

gerelateerd