Er kan een streep door de transfer van Haaland naar FC Barcelona

10 oktober 2021, 11:50   Bijgewerkt: 10 oktober 2021, 11:55

FC Barcelona werd in de laatste maanden weleens gelinkt aan de komst van Erling Haaland, maar de superspits van Borussia Dortmund is in de komende tijd absoluut onhaalbaar voor de Catalanen. Hoewel de club wel streeft naar de beste spelers ter wereld, laat de financiële huishouding in Camp Nou zo'n transfer momenteel simpelweg niet toe.

Dat vertelt vicevoorzitter Rafael Yuste tegenover El Mundo Deportivo. In een uitgebreid interview wordt hij ook gevraagd naar de haalbaarheid van de komst van Haaland. Maar de geruchten van de Noorse spits en FC Barcelona, kloppen niet. "Ik zie de komst van Haaland nu niet gebeuren", bekende Yuste. "In de vorige termijn werden spelers gekocht, zonder te weten of ze betaald konden worden. Daardoor liep de schuld alleen maar verder op."

En die tijd ligt definitief achter FC Barcelona, legt Yuste uit. "We zullen moeten kijken hoe het financieel gaat en daarna kunnen we pas gaan rekenen wat er beschikbaar is om spelers te halen. Eerst moeten we de basis versterken, net als bij het bouwen van een huis. Eerst werk je aan de muren, voordat je aan het plafond gaat bouwen. Daarna kunnen we financieel kijken wat er beschikbaar is. Maar Haaland is een van de beste spelers van de wereld, die houden we natuurlijk altijd in het oog."

Lees ook: carrière Haaland had er heel anders uit kunnen zien

Maar van de verhalen dat FC Barcelona al sprak met Mino Raiola over een transfer, klopt in elk geval niets. Volgens Yuste is het betalen van Haaland simpelweg niet op te brengen in de komende jaren voor de Catalanen. In de komende winter zou er zo'n twintig miljoen euro beschikbaar zijn voor aanwinsten: dan denkt de club aan Manchester City-aanvaller Raheem Sterling. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen