Wijnaldum over samenspelen met Messi bij Paris Saint-Germain

10 oktober 2021, 11:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum koos deze zomer op het laatste moment voor Paris Saint-Germain, terwijl hij heel lang op weg was naar FC Barcelona om samen te spelen met Lionel Messi. De Nederlander veranderde zijn keuze en kwam uiteindelijk tóch met de kleine Argentijn in één selectie terecht. Daar geniet de middenvelder met volle teugen van.

"Om zijn grootsheid van zo'n korte afstand mee te maken, is moeilijk te beschrijven. Hij is een van de allerbeste spelers ooit. Het is een hele eer om hem elke dag te zien trainen", vertelt Wijnaldum op de website van de FIFA. "En om te zien hoe aardig hij is als persoon, maakt het nog specialer. Iedereen bij PSG is heel blij met hem. Zijn komst heeft de club een echte boost gegeven. Ik ben gezegend om hem als teamgenoot te hebben."

Volgens Wijnaldum behoort Messi samen met Ronaldo tot de beste drie spelers ter wereld. "Omdat ze al vijftien jaar het mondiale topvoetbal domineren. Bij de derde speler wordt altijd iemand anders genoemd. Bij de beste spelers worden altijd aanvallers en middenvelders genoemd, maar ook er zijn ook geweldige verdedigers. Denk aan Virgil van Dijk. En ik speel nu met Marco Verratti bij PSG en hij is fenomenaal. Hij scoort misschien wel niet zo veel geeft niet heel veel assists, maar wat hij op het veld doet, is fantastisch."

Lees ook'Koeman wil 'type-Wijnaldum' bij Barça: Van de Beek op shortlist'

Wijnaldum vindt ook Memphis Depay een 'geweldige' speler. "Ik denk dat Oranje het zo goed doet, dankzij Memphis. Door hem speel ik ook beter, omdat onze tegenstanders hem constant in de gaten moeten houden. Dat schept ruimtes voor mij en de andere middenvelders. Hij maakt de spelers om hem heen, beter. Hij is een spits, maar hij doet veel meer dan doelpunten maken alleen. Hij zorgt ervoor dat er voorin wat gebeurt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen