Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

KNVB maakt melding bij UEFA van arbiter Madley

KNVB maakt melding bij UEFA van arbiter Madley

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

10 oktober 2021 – De KNVB is boos op scheidsrechter Andy Madley. De Engelse arbiter besloot vrijdagavond bij de wedstrijd tussen Nederland en Letland géénn medische verzorging toe te staan voor Cody Gakpo na een fikse botsing. Achteraf blijkt dat de PSV'er een hersenschudding heeft en de leidsman zou derhalve niet volgens de protocollen hebben gehandeld.

Hoewel de KNVB geen officiële klacht kan indienen of er een zaak van kan maken in deze kwestie, gaat het volgens ESPN-journalist Pascal Kamerman wél melding maken bij de UEFA, omdat ze het een kwalijke zaak vinden. De Europese voetbalbond is juist extra streng als het gaat om hoofdblessures en heeft het protocol daarvoor recent zelfs aangepast.

Zo kwam er een extra wissel om een aan zijn hoofd geblesseerde speler van het veld te halen. Gakpo botste vrijdagavond hard met Letland-speler Artirs Zjuzins, maar ondanks dat hij zo'n twintig centimeter achterover viel, vond leidsman Madley het niet nodig om verzorging toe te staan. Uiteindelijk werd Gakpo zes minuten later alsnog van het veld gehaald, nadat hij nog wel een kans gemist had.

Volgens de KNVB had er wel verzorging op het veld moeten komen, omdat Gakpo klachten had, die passen bij hoofdblessure en dan zou er verzorging het veld moeten opkomen. Dat gaat de Nederlandse voetbalbond melden bij de UEFA, zonder dat het een officieel karakter kan krijgen. Gakpo is vanwege zijn kwetsuur teruggekeerd naar PSV en is in de selectie vervangen door Arnaut Danjuma.


Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd