"In ere herstellen van Klaassen was Van Gaals' beste beslissing"

10 oktober 2021, 10:23

De herwaardering van Davy Klaassen is een van de belangrijkste zetten die bondscoach Louis van Gaal heeft gedaan. Werd hij door Frank de Boer nog compleet genegeerd op het afgelopen EK, stond hij alle interlands onder diens vervanger aan de aftrap.

Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis denkt dat het misschien wel de beste zet van Van Gaal tot dusver was in zijn derde periode als bondscoach. "Klaassen speelde tegen Letland ook niet geweldig, maar met zijn rendement is hij wel enorm belangrijk voor dit Nederlands elftal", stelt hij. Klaassen zorgde tegen Letland en Turkije voor het openingsdoelpunt van Oranje, op de plek waar voorheen Marten de Roon vaak werd geposteerd.

"Verdedigend is hij in de omschakeling ook heel belangrijk. Hij heeft een paar keer in het eigen zestienmetergebied schoten geblokt. Dat is typerend voor hoe hij in de wedstrijd zit en met welke beleving hij speelt", vindt Zwartkruis. Meteen na zijn doelpunt was Klaassen tegen Letland bijvoorbeeld aan de andere kant belangrijk met een blok. "Het in ere herstellen van Klaassen is de beste zet van Van Gaal sinds zijn aanstelling als bondscoach. Het middenveld is aanvallender, Klaassen is hartstikke belangrijk en daar spint Oranje garen bij."

Lees ook: Wat Louis van Gaal veel beter doet dan voorganger Frank de Boer

Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels kwam in zijn analyse tot een vergelijkbare conclusie. 'Voorlopig is Klaassen één van de grote winnaars van de bondscoachwissel', schreef Wijffels. 'Want bij het EK speelde hij afgelopen zomer geen minuut. Het wordt wel interessant hoe het nu verder gaat bij Ajax. Erik ten Hag krijgt een speler terug die bij hem niet onomstreden is, maar die Louis van Gaal zo'n beetje als eerste op zijn wedstrijdformulier krast.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen