Eindhoven meldt zich in subtop na late treffer in Brabantse derby

Eindhoven meldt zich in subtop na late treffer in Brabantse derby

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 oktober 2021 – FC Eindhoven heeft zich zaterdagavond verzekerd van een plekje in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van trainer Rob Penders waren in eigen stadion met 2-1 te sterk voor provinciegenoot TOP Oss. De bezoekers zijn terug te vinden in de onderste regionen.

In de eerste helft had Eindhoven weinig tot niets te vrezen van TOP, dat futloos voor de dag kwam in het Jan Louwers Stadion. Het duurde dan ook niet lang of de thuisploeg nam een 1-0 voorsprong. Jort van der Sande stond helemaal vrij in de zestien van de Ossenaren en werkte de bal al na zes minuten spelen achter doelman Norbert Alblas. Ook Jasper Dahlhaus en Brian De Keersmaecker deelden speldenprikjes uit, maar zij scoorden niet.

Na de thee kwam TOP heel anders voor de dag en was het de betere ploeg. De gelijkmaker van Justin Mathieu was dan ook meer dan verdiend en daarna zat er zelfs nog veel meer in voor de gasten. Onder aanvoering van de uitstekend ingevallen Kay Tejan was TOP dreigend, maar Eindhoven hield stand. Uit het niets zorgde Joey Sleegers voor feest door na een combinatie de 2-1 achter Alblas te knallen. Tejan was daarna met een vrije trap nog dichtbij, maar zijn schot was een prooi voor Nigel Bertrams.

De zege brengt Eindhoven dus op een knappe zevende plek. De ploeg van Penders heeft al zestien punten bij elkaar gevoetbald en dat zal tot tevredenheid leiden aan de Aalsterweg. TOP heeft op zijn beurt dringend behoefte aan drie punten. Het team van Bob Peeters staat op tien punten en is de nummer vijftien van de ranglijst.

gerelateerd