Mancini wijst winnaar Ballon d'Or aan: "Hij heeft alles gewonnen"

Mancini wijst winnaar Ballon d'Or aan: "Hij heeft alles gewonnen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 oktober 2021 – Als het aan Italië-bondscoach Roberto Mancini ligt, gaat de Ballon d'Or dit jaar naar Jorginho. De oud-trainer van Manchester City werkt bij de nationale ploeg samen met de middenvelder van Chelsea.

Ook de andere Italianen Georgio Chiellini, Leonardo Bonucci (beiden Juventus), Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain) en Nicolò Barella (Internazionale) behoren tot de lijst van potentiële winnaars. "Ze horen erbij. En dat zeg ik niet omdat het mijn spelers zijn, maar omdat het goéde spelers zijn. Maar Jorginho verdient het van hen het meest."

Mancini - die Italië afgelopen zomer naar de titel op het Europees Kampioenschap wist te leiden - legt uit waarom hij dat vindt. "Hij verdient het met afstand van de anderen, omdat hij afgelopen jaar alles heeft gewonnen dat er te winnen valt. Met zijn club en met de nationale ploeg. Ik zou het eerlijk gezegd opmerkelijker vinden als hij de Ballon d'Or niet krijgt, dan wanner hij hem wél wint. Nogmaals: hij verdient het gewoon."

Lees ook: Jorginho droomt van Ballon d'Or: "Niemand heeft meer gewonnen"

Op de persconferentie blikte Mancini eveneens vooruit op het treffen met België van zondag, in de strijd om de derde plaats tijdens de Nations League-eindronde, die in Italië wordt afgewerkt. "Het is een belangrijke wedstrijd, ook voor onze positie op de FIFA-wereldranglijst (momenteel bezet Italië de vijfde plaats, red.). We moeten doorgana op de weg die we zijn ingeslagen. We hebben een jonge groep met jongens die de komende jaren samen zullen spelen."

Reacties

gerelateerd