Dallinga slaat opnieuw toe en helpt Excelsior aan zege in topper

Dallinga slaat opnieuw toe en helpt Excelsior aan zege in topper

9 oktober 2021 – Excelsior mag zich in ieder geval voor een dag de koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. De Rotterdammers bleken in de topper tegen FC Emmen met 0-1 te sterk en doen dus uitstekende zaken. Thijs Dallinga verzorgde de treffer en staat dit seizoen al op tien doelpunten.

Het scheelde niet veel of Reuven Niemeijer had de bezoekers binnen de minuut al op voorsprong gekopt. Hij verscheen bij de tweede paal en zag zijn kopbal in het zijnet verdwijnen. Daarna ging het spel op en neer en kreeg Emmen kansen op de openingstreffer. Jeredy Hilterman, Jari Vlak en Azzeddine Toufiqui bleken echter niet scherp en lieten na om de gastheer op voorsprong te zetten.

Aan de overkant viel de 0-1 wel. Topschutter Thijs Dallinga, die jarenlang bij Emmen speelde, knikte uitstekend binnen na een voorzet van Marouan Azarkan. Emmen probeerde zich snel te herpakken en Toufiqui was vlak voor rust nog dicht bij de gelijkmaker. Na de thee gingen de Emmenaren vrolijk door met kansen creëren. Rui Mendes, Hilterman en Toufiqui kregen de bal echter niet achter doelman Stijn van Gassel.

Excelsior kwam er mondjesmaat uit en beperkte zich vooral tot het tegenhouden van Emmen. De thuisploeg had op zijn beurt moeite om grote kansen bij elkaar te voetballen en kon Van Gassel dan ook niet meer serieus aan het werk zetten. In een onvriendelijke slotfase hield Excelsior ook stand en dus is de ploeg van Marinus Dijkhuizen de trotse koploper. Emmen is te vinden op de vijfde plek.

gerelateerd