Treffer Zahavi helpt Israël niet, Van 't Schip wint

9 oktober 2021, 23:47

In de jacht op een ticket voor het WK van volgend jaar in Qatar heeft Israël met 3-2 verloren op bezoek bij Schotland. In Glasgow waren er wel hoofdrollen voor Eran Zahavi en Ofir Marciano. Op de andere velden pakte Griekenland in extremis drie punten en boekte Zweden een simpele overwinning.

Schotland - Israël 3-2

De bezoekers begonnen in Glasgow met Eran Zahavi (PSV), Eli Dasa (Vitesse) en Ofir Marciano (Feyenoord) in de basis. Zahavi liet zich al na vijf minuten gelden en zorgde via een geweldige vrije trap voor de 0-1. John McGinn hielp de Schotten vervolgens aan de gelijkmaker, maar Munas Dabbur bracht Israël op 1-2. Marciano stopte in de slotfase van de eerste helft een strafschop van Lyndon Dikes, die in het tweede bedrijf revanche nam. Hij was op fraaie wijze goed voor de 2-2. Diep in blessuretijd dompelde Scott McTominay de Israëliërs alsnog in rouw: 3-2.

Georgië - Griekenland 0-2

John van 't Schip had bij de gasten basisplaatsen voor AZ'ers Vangelis Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos. Zij leken lange tijd te blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel. Daarmee zouden dure punten worden verspeeld in de jacht op Spanje en Zweden. Diep in de tweede helft viel de bevrijdende 0-1 echter alsnog. Griekenland kreeg een strafschop te nemen en dat buitenkansje liet Anastasios Bakasetas niet onbenut. In de vijfde minuut van de extra tijd maakte Dimitris Pelkas er zelfs nog 0-2 van namens de gasten.

Zweden - Kosovo 3-0

Zweden het in de groep van Griekenland weinig moeite met Kosovo, dat met een 2-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd. Na een klein half uur spelen was het Emil Forsberg die vanaf elf meter voor de 1-0 zorgde. Daarna bleef het lange tijd rustig in de Friends Arena. De tweede treffer van de gastheer viel echter alsnog. Alexander Isak, die in het verleden nog furore maakte bij Willem II, krulde de bal fantastisch in de verre hoek en schoot Zweden in veilige haven. Het slotakkoord was vervolgens nog voor Robin Quaison.