Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Stilte rond situatie Eriksen: "Er is geen nieuws te melden"

Stilte rond situatie Eriksen: "Er is geen nieuws te melden"

9 oktober 2021 – Het is nog altijd niet duidelijk of en wanneer Christian Eriksen zijn rentree gaat maken op het voetbalveld. De middenvelder is momenteel herstellende van een hartstilstand, die hij tijdens het EK kreeg in de wedstrijd tegen Finland. Ook de zaakwaarnemer van de Deen kan nog geen duidelijkheid geven over de situatie.

"Er is op dit moment geen nieuws te melden", aldus de Nederlandse zaakwaarnemer Martin Schoots na navraag van de NOS. Wel is duidelijk dat Eriksen veel in Odense en Milaan te vinden is. Op Italiaanse bodem mag hij rustige oefeningen doen bij Internazionale, de club waar hij nog altijd onder contract staat. Bondscoach Kasper Hjulmand opperde eerder al dat hij de keuze om eventueel weer aan te sluiten aan Eriksen laat.

Het is inmiddels vier maanden geleden dat Eriksen in de wedstrijd tegen Finland in elkaar zakte. Gelukkig overleefde hij de hartstilstand door snel handelen van de medische staf en werd er een inwendige defibrillator aangebracht. Die moet voorkomen dat iets dergelijks nogmaals kan gebeuren, maar in de Serie A is het niet toegestaan om met een defibrillator te voetballen. Het blijft dus de vraag wat Eriksen gaat doen.

De nationale ploeg van Denemarken moet het vanavond in ieder geval doen zonder hun sterspeler. De Denen gaan om 20.45 uur op bezoek bij Moldavië en staan er uitstekend voor in groep F voor WK-kwalificatie. Na zes wedstrijden staat de teller op achttien punten en staat de concurrentie op grote achterstand. De Moldaviërs pakten pas een puntje, zijn de hekkensluiter en kunnen het WK al vergeten.

gerelateerd