Rep: "Zowel Van Gaal als Koeman moet met De Jong aan de slag"

9 oktober 2021, 15:18

Het spel van het Nederlands elftal tegen Letland (0-1) heeft Johnny Rep niet kunnen bekoren. De voormalig voetballer is zich 'rot geschrokken' en vindt het verschil met de eclatante overwinning op Turkije (6-1) 'belachelijk groot'. In zijn spelersrapport in De Telegraaf geeft Rep liefst acht spelers een onvoldoende.

Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Daley Blind, Frenkie de Jong, Guus Til, Steven Berghuis, Memphis Depay en Cody Gakpo krijgen een 5 van Rep. Justin Bijlow (7), Stefan de Vrij (6) en Davy Klaassen (6) zijn de enigen die een voldoende scoren. "Laten we eerlijk zijn, dit optreden leek van de meeste spelers nergens op. Dat zullen ze zelf toch ook wel vinden? Ja, er is gewonnen maar het was echt ondermaats", aldus Rep.

Volgens de oud-voetballer moeten Van Gaal én Ronald Koeman aan de slag met Frenkie de Jong. "Die twee hebben een gezamenlijke taak vanaf nu. Bij Oranje én bij Barcelona moet hij meer assists en meer goals gaan produceren", stelt hij. "Mij kon hij in deze interland opnieuw niet bekoren. Alleen maar lopen met de bal! Dat is het beeld dat in je hoofd blijft zitten."

Ook Dumfries krijgt kritiek. "Dit was niet de Denzel die we kennen uit zijn PSV-tijd of die we als een stoomtrein op de rechterflank hebben zien opkomen in andere interlands. Ik vond hem niet zichzelf. Waar dat aan ligt? Hij is nu toch wel gewend bij zijn club Inter? Het was gewoon matig van zijn kant, maar daarin was hij niet de enige."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen