'Topclubs Premier League in verzet tegen overname Newcastle'

'Topclubs Premier League in verzet tegen overname Newcastle'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 oktober 2021 – De overname van Newcastle United heeft op veel verzet gestuit van de topclubs in Engeland. De grote clubs, met Tottenham Hotspur voorop, zouden hebben geprobeerd om er een stokje voor te steken. Het bleek tevergeefs; met de Saoedische overname is Newcastle sinds donderdag in één klap een van de rijkste clubs ter wereld.

Volgens The Daily Mail zijn de Engelse topclubs in de laatste 24 uur voor de overname zeer actief bezig geweest de deal tegen te houden. Onder meer Tottenham, Liverpool, Manchester United en Arsenal zouden flink hebben gelobbyd bij de Premier League, in de hoop dat de competitie geen toestemming zou geven. Naar verluidt zouden alle negentien de andere clubs zelfs om een bijeenkomst hebben gevraagd.

Het was Tottenham dat voorop ging in die strijd, maar voorzitter Daniel Levy kreeg te horen dat zijn moeite zinloos was. Dat bleek inderdaad het geval, want donderdagavond werd de overname werkelijkheid. De aandelen van de club werden voor bijna 360 miljoen euro overgenomen, wat de club een van de rijkste clubs ter wereld maakte. De verwachtingen zijn dan ook hoog.

'Het belangrijkste is dat jullie ambitie mogen verwachten', schreef de nieuwe voorzitter Yasir Al-Rumayyan in een brief aan de fans. 'Net als jullie willen we aan een succesvolle ploeg bouwen. We willen werken aan succes op de lange termijn. Eigenaar zijn van Newcastle is een taak die wij serieus nemen en we zullen nooit oog verliezen voor wat het betekent om deel uit te maken van deze club.'

gerelateerd