Corona sluipt Franse trainingskamp binnen: Rabiot mist finale

9 oktober 2021, 11:16

Frankrijk moet het zondagavond in de finale van de Nations League tegen Spanje stellen zonder Adrien Rabiot. De 26-jarige middenvelder heeft positief getest op corona, zo maakt de Franse voetbalbond (FFF) daags voor de wedstrijd in Milaan bekend.

'Adrien Rabiot is na de testuitslag direct in quarantaine geplaatst. Hij reist niet naar Milaan af met zijn teamgenoten. Om reglementaire redenen kan er geen vervanger worden opgeroepen', schrijft de voetbalbond. Rabiot was donderdag in de spectaculaire halve finale tegen België (2-3) nog basisspeler bij de Fransen.

Bondscoach Didier Deschamps werkt met een groep van 21 spelers toe naar de wedstrijd tegen Spanje. Eerder haakte Lucas Digne geblesseerd af. Door de blessure van Rabiot lonkt er een basisplaats voor de relatief onbekende Aurélien Tchouaméni in de Nations League-finale. De 21-jarige middenvelder van AS Monaco kwam donderdag als vervanger van Rabiot binnen de lijnen.

Frankrijk en Spanje nemen het zondagavond vanaf 20.45 uur tegen elkaar op. De Spanjaarden plaatsten zich voor de eindstrijd door woensdag Europees kampioen Italië met 1-2 opzij te zetten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen