KNVB heeft slecht nieuws over geblesseerd geraakte Brobbey

9 oktober 2021, 10:42

Jong Oranje moet het dinsdag tegen Wales stellen zonder Brian Brobbey. De negentienjarige spits keert terug naar RB Leipzig om te herstellen van de blessure die hij vrijdag tegen Zwitserland (2-2) opliep.

Dat maakt de KNVB zaterdagmorgen via de officiële kanalen bekend. Bondscoach Erwin van de Looi heeft ervoor gekozen om geen vervanger op te roepen. Brobbey raakte vrijdag halverwege de eerste helft geblesseerd en werd vervangen door Myron Boadu.

Over de ernst van de blessure van Brobbey is vooralsnog weinig bekend. De spits maakte deze zomer de overstap van Ajax naar RB Leipzig, waar hij mondjesmaat aan spelen toekomt. De teller staat voor Brobbey op zes invalbeurten, verdeeld over de Bundesliga, DFB-Pokal en Champions League. Een doelpunt maakte hij nog niet in Duitse dienst.

De Nederlandse beloften hielden vrijdag een punt over aan de ontmoeting met Zwitserland. Joshua Zirkzee speelde een hoofdrol in Lausanne. De aanvaller van Bayern München, dit seizoen verhuurd aan RSC Anderlecht, maakte in de tweede helft een 2-0 achterstand eigenhandig ongedaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen