Vd Vaart over 'snotneus' Lang: "Doodergeren, maar ook genieten"

9 oktober 2021, 09:21

De wedstrijd van Oranje in en tegen Letland was er een met weinig hoogtepunten, maar dat gold niet voor Noa Lang. De 22-jarige vleugelaanvaller maakte namelijk zijn debuut in het Nederlands elftal. Na afloop gaf hij voor de camera aan niet zenuwachtig te zijn, wat volgens Rafael van der Vaart volledig past bij het type speler dat hij is. 

"Nee, eerlijk gezegd niet. Het klinkt gek, maar ik heb er nooit last. Het was natuurlijk mijn debuut, maar voor mij was het gewoon een wedstrijd", antwoordde Lang op de vraag of hij nerveus was. "Ik geloof hem zeker", reageerde Van der Vaart vervolgens in de studio van de NOS. "Dit zijn van die gastjes die zó overtuigd van zichzelf zijn. Die komen erin en vragen elke bal."

Van der Vaart voorspelde dat men bij Oranje nog veel van Lang gaat horen. "We gaan ons nog doodergeren aan hem, maar we gaan ook van hem genieten. Ik vind het heerlijk om naar te kijken, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen denken: kijk hem staan, die snotneus. Ik vind het een heerlijke speler."

Hoewel hij normaal op links speelt, viel Lang in als rechtsbuiten. Zelf gaf hij aan dat geen probleem te vinden, omdat hij alles 'op intuïtie' doet. "Ik begrijp wat hij bedoelt", zei Pierre van Hooijdonk daarop. "Hij wil de bal krijgen en zijn acties mkaen, zonder na te hoeven denken. Een trainer wil ook dat hij vooral in verdedigend opzicht zijn taken uitvoert, maar ik vind dat je aanvallers ook vrij moet laten en geen dingen moet opleggen."

Lees ook: Geen knikkende knieën bij Lang: "Ik doe alles op intuïtie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen