Van Gaal geeft Bijlow geen garanties en vlakt Cillessen niet uit

9 oktober 2021, 09:15

Hoewel Justin Bijlow vooralsnog veel indruk maakt als doelman van het Nederlands elftal, is de keepersstrijd volgens bondscoach Louis van Gaal nog niet gestreden. De zeventigjarige oefenmeester sluit een terugkeer van Jasper Cillessen onder de Oranje-lat niet uit.

Bijlow was vrijdagavond belangrijk voor het Nederlands elftal door in blessuretijd de Letse gelijkmaker te voorkomen. "Hij maakte een goede redding, dus daar ben ik blij mee", aldus Van Gaal geciteerd door De Telegraaf na afloop van de 0-1 zege. Dat Van Gaal tevreden is met Bijlow, betekent niet dat de Feyenoord-doelman verzekerd is van een basisplaats. "Het is zeker een open strijd."

Van Gaal riep deze interlandperiode naast Justin Bijlow ook Mark Flekken, Tim Krul en Joël Drommel op. Jasper Cillessen kreeg geen uitnodiging, maar wordt wel nauwlettend in de gaten gehouden door Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek. "Jasper Cillessen heeft bij mij altijd heel goed werk verricht. Hij is bij Valencia weer aan spelen toegekomen, dus we moeten hem niet uitvlakken. Mark Flekken heeft zich deze week goed gepresenteerd."

Niemand is bij Van Gaal echt zeker van zijn plek in het elftal. ""Op iedere positie moet iedereen zich constant waarmaken. Ik moet de spelers opstellen die in vorm zijn. Dat fluctueert. Ik leen de spelers van clubs, dus daar heb ik weinig invloed op. Het is niet zo dat deze 26 spelers voor zeker naar het WK gaan. Dat geloof ik niet. Ik geloof in opkomende jonge spelers en in de vorm en fitheid van spelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen