Van Dijk genoot 'met volle teugen' van duel tegen Letland

8 oktober 2021, 23:00

Het was pover, wat het Nederlands Elftal vrijdagavond liet zien tegen Letland. Een doelpunt van Davy Klaassen was voldoende voor een minimale (0-1) overwinning. Toch wilde aanvoerder Virgil van Dijk na afloop niet al te veel treuren over de manier waarop werd gewonnen.

Op een vraag van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg of Van Dijk avonden als deze nog wel leuk vindt, was de Liverpool-verdediger helder. "Ik heb met volle teugen genoten, moet ik eerlijk zeggen. Ik ben er heel lang uit geweest, kom van ver en maak goede stappen. Als je dan weer voor je land mag spelen, dan is dat een eer. Zeker als aanvoerder. En we hebben gewonnen."

"Iedereen verwacht natuurlijk ook dat we dat doen", vervolgt Van Dijk zijn interview met de publieke omroep. "Zij krijgen vooral kansen uit fouten van onze kant. Als die tweede treffer niet valt, omdat we de kansen niet afmaken, wordt het toch nog even spannend. Dan moet je ervoor zorgen dat je alles achterin dicht weet te houden. Dat lukte niet, maar gelukkig deed Justin het goed."

Lees ook: Oranje op rapport: zes onvoldoendes

Door de zege gaat Oranje met zestien punten aan kop in de kwalificatiegroep. De ploeg van coach Louis van Gaal houdt Noorwegen - dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Turkije - op twee punten achterstand, de Turken hebben door het puntenverlies tegen een Haaland-loos Noorwegen inmiddels vier punten minder dan Oranje. Maandag speelt Nederland in De Kuip tegen Gibraltar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen