Goed nieuws Oranje: Turkije en Noorwegen in evenwicht

8 oktober 2021, 22:50

Noorwegen is er niet in geslaagd om in het spoor te blijven van het Nederlands elftal. De Scandinavische ploeg kwam op bezoek in Turkije niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het verschil op de ranglijst tussen het Nederlands elftal en Noorwegen bedraagt nu twee punten. Poulegenoot Gibraltar blijft op nul punten staan.

De Noren, die het moesten stellen zonder de geblesseerde superspits Erling Haaland, hielpen Turkije al vroeg in de wedstrijd flink in het zadel. Dankzij een enorme fout in de achterhoede kon Muhammed Kerem Aktürkoglu zijn eerste treffer in dienst van de Turkse ploeg maken. Lang mocht hij echter niet genieten van de voorsprong. Het was Kristian Thorstvedt die kort voor rust uit een hoekschop de gelijkmaker binnen kon tikken.

Door het gelijkspel is het Nederlands elftal de grote winnaar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal wist wél te winnen van Letland (0-1) en sloeg daarmee een gat van twee punten ten opzichte van de Noren. Bovendien werd ook Turkije op een grotere achterstand gezet. De huidige nummer drie van de poule volgt het Nederlands elftal op vier punten.

Gibraltar - Montenegro: 0-3

Gibraltar is er nog altijd niet in geslaagd om het eerste punt te scoren in de poule. Ook in eigen huis was Montenegro veel te sterk: de ontmoeting eindigde in een 0-3 zege voor de bezoekers. De cijfers van Gibraltar zijn ontluisterend. Het kleine duimpje scoorde pas drie keer en kreeg al 28 treffers om de oren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen