Ontgoochelde Courtois boos op UEFA: "Volkomen nutteloos"

8 oktober 2021, 22:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thibaut Courtois is behoorlijk kritisch op de UEFA. De keeper van de nationale ploeg van België speelt met zijn land zaterdag om de derde/vierde plaats in de Nations League, maar volgens hem hadden ze die wedstrijd beter kunnen schrappen. "We spelen helemaal meer nergens om. Derde of vierde worden in de Nations League is echt voor niemand interessant."

Dat zei hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Italië, dat toch al in een volle voetbalkalender volgens hem totaal overbodig is. "Het is een volkomen nutteloze wedstrijd. Ik weet niet waarom we moeten spelen, maar het is net een oefenwedstrijd", vervolgde de doelman van Real Madrid zijn tirade richting de UEFA.

Tijdens de eerste editie van het toernooi ging de troostfinale tussen Engeland en Zwitserland (6-5 na strafschoppen). Dat België ditmaal in de kleine finale staat, was volgens Courtois overigens ook overbodig. "Ik ben ontgoocheld en gefrustreerd", zei hij over de late nederlaag tegen Frankrijk. Dat had volgens hem niet meer gemogen na een 2-0 voorsprong bij rust.

"Daarna geven we de doelpunten zelf weg. Dat is jammer", baalde de goalie. "We kwamen met dezelfde intenties uit de kleedkamers, maar in balbezit waren we niet meer zo rustig als voor de pauze. Dat was de doodsteek voor ons." Voor Courtois wordt het niet zijn eerste troostfinale die hij met België speelde: in 2018 won het de kleine finale van het WK bij Engeland (2-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen