PSV'er Sangaré blijft ook namens Ivoorkust maar uitblinken

8 oktober 2021, 19:51

Ibrahim Sangaré blijft maar floreren. De middenvelder van PSV verkeerde in Eindhoven al bloedvorm en heeft die lijn bij Ivoorkust vrijdagmiddag vrolijk doorgetrokken. Tijdens de 0-3 zege bij Malawi kwam hij namelijk wederom op het scorebord en dat betekende zijn derde officiële treffer achtereen. Ajax-spits Sébastien Haller ontbrak vanwege de geboorte van zijn kind. 

De controleur kwam namelijk tegen Sturm Graz (1-4) en Sparta Rotterdam (2-1 winst) in de laatste twee officiële wedstrijden ook al tot scoren namens PSV. Net als bij de Eindhovenaren startte hij vrijdag in de basisopstelling van het Afrikaanse land in de WK-kwalificatiereeks, waarin Ivoorkust verder met Kameroen en Mozambique ingedeeld zit.

In de Europa League werkte Sangaré een corner van dicht bij binnen en in de Eredivisie scoorde hij van afstand: ditmaal zat zijn goal er tussenin. De middenvelder werd op rechts weggestuurd, kwam het zestienmetergebied binnen en schoot met zijn rechtervoet in de korte hoek. Keeper Richard Chipuwa ging overigens niet geheel vrijuit, want hij koos voor de andere hoek.

Lees ook"PSV'er Sangaré is een van de beste spelers in de Eredivisie"

Max Gradel en invaller Jeremie Boga maakten de andere doelpunten tijdens de overwinning. Door de zege is Sangaré met Senegal koploper van groep D in de WK-kwalificatiereeks met zeven punten. De winnaar van iedere groep gaat naar de derde ronde, waar uiteindelijk vijf WK-tickets worden verdeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen