Pikant randje voor Paris Saint-Germain aan Yachine Trophy

8 oktober 2021, 18:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In navolging van de Ballon d'Or en Golden Boy-award zijn door France Football ook de kandidaten voor de Yachine Trophy gedeeld. Voor Paris Saint-Germain is het een pikante verkiezing, want bij hen zijn zowel Gianluigi Donnarumma als ook Keylor Navas genomineerd en dat terwijl beide keepers onder contract staan in Parijs en een flinke concurrentiestrijd uitvoeren.

Hoewel Donnarumma een geweldige indruk maakt in de duels die hij keept, krijgt Navas in de meeste wedstrijden nog de voorkeur boven de Italiaanse sluitpost, die vanwege zijn transfer naar PSG tijdens de afgelopen interland van Italië uitgefloten werd. Mocht een van beide keepers de award winnen, dan kan manager Mauricio Pochettino eigenlijk niet meer om die sluitpost heen. Daardoor zal men in Parijs de verkiezing enigszins pikant vinden.

Maar het is niet gezegd dat de prijs sowieso naar PSG gaat, want met Thibaut Courtois (Real Madrid), Edouard Mendy (Chelsea), Kasper Schmeichel (Leicester City), Ederson (Manchester City), Samir Handanovic (Internazionale), Jan Oblak (Atlético Madrid), Manuel Neuer (Bayern München) en Emiliano Martinez (Aston Villa) is de concurrentie stevig. Die laatste nominatie is voor Arsenal weer pijnlijk: die club liet de goalie na tien jaar vertrekken.

Lees ookOngelukkige Donnarumma 'wil weg bij PSG'

Toch lijkt Mendy samen met Donnarumma een van de absolute topkandidaten. Waar Donnarumma bijna onpasseerbaar was bij de nationale ploeg van Italië, keerde met de komst van Mendy bij Chelsea de rust terug in het doel van Champions League-winnaar. Hij houdt met Kepa Arrizabalaga de nog altijd duurste keeper ter wereld uit het doel bij The Blues.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen