'Koeman wil 'type-Wijnaldum' bij Barça: Van de Beek op shortlist'

8 oktober 2021, 18:16

FC Barcelona hoopt zich komende winter te versterken met een middenvelder. De Spaanse grootmacht hoopte afgelopen zomer al zaken te doen met de transfervrije Georginio Wijnaldum, maar de Oranje-middenvelder koos voor een avontuur bij het machtige Paris Saint-Germain. FC Barcelona speurt in de zoektocht naar een vergelijkbaar type.

Dat weet Diario Sport. Ronald Koeman heeft Donny van de Beek op zijn shortlist gezet met drie andere spelers. De middenvelder is bij Manchester United op een dood spoor beland en wil deze winterstop naar een nieuwe werkgever verkassen. De voormalig Ajacied voldoet aan het wensenpakket van FC Barcelona: Van de Beek is een lopende middenvelder en mag deze winter waarschijnlijk op huurbasis vertrekken.

Van de Beek is niet de enige speler die op de lijst staat van de Catalaanse grootmacht. Ook Tanguy Ndombélé staat op de radar. De sterke middenvelder van Tottenham Hotspur staat op de transferlijst. Marcelo Brozovic en Franck Kessié beschikken bij respectievelijk Inter en AC Milan over een aflopend contract en kunnen daarom mogelijk voor een bescheiden transfersom worden overgenomen.

Van de Beek komt er dit seizoen niet aan te pas bij Manchester United. Coach Ole Gunnar Solskjaer verleidde hem deze zomer tot een langer verblijf, maar dat heeft nog niet geleid tot extra speelminuten. In de Premier League staat zijn teller pas op vijf minuten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen